.

30 afrikai menekültnek sikerült átjutni Melilla határkerítésénTöbb mint hatszáz afrikai menekült ostromolta meg a marokkói tengerparton fekvő spanyol terület, Melilla kerítését, hogy bejuthasson az Európai Unióhoz tartozó területre – jelentették a helyi hatóságok.

 

A madridi belügyminisztérium tájékoztatása szerint a határsértők azt az újonnan elterjedt és mostanában gyakori módszert alkalmazták, hogy egy időben, különböző pontokon próbáltak meg Marokkóból átjutni a szögesdróttal megerősített kerítésen. Bár a spanyol és a marokkói biztonsági erők visszaverték az ostromlók többségét, körülbelül harminc embernek így is sikerült bejutnia az enklávé területére.

Több száz menekült ostromolta meg a határt

Az észak-afrikai országban fekvő két spanyol enklávé (Ceuta és Melilla) mentén húzódik az Afrika és az Európai Unió közötti egyetlen szárazföldi határ, ezért sok illegális bevándorló ezt az utat választja, hogy eljusson Európába.

A spanyol gazdasági válság és a tömeges munkanélküliség sem csökkentette az illegális bevándorlók számát. Soha akkora  áradat nem zúdult még Melillára, mint ebben az évben. Idén körülbelül 16 ezren kíséreltek meg a kerítésen átmászva bejutni uniós területre, közülük kétezren jártak sikerrel.

mno 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol