.

Velencei filmfesztiválSZÍNES HÍREK
Augusztus 28-án, George Clooney és Sandra Bullock filmjével vette kezdetét 70. velencei filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában idén húsz alkotás szerepel
A közönség az első napon, már reggel óta gyülekezett a velencei Lidón leterített vörös szőnyegnél, hogy le ne maradjon a sztárok felvonulásáról. Elsőként a megnyitón este levetített film főszereplői, Sandra Bullock és George Clooney vonult végig a rajongók és a kamerák előtt. Versenyen kívül vetítették le a Gravity, azaz Gravitáció című filmjüket. Az amerikai színész Director Bernardo Bertolucci attends a photocall at the Palais des Festivals during the 64th Cannes Film Festival.türelmesen osztotta az autogramokat, ezért a nyitófilm vetítése némi késéssel kezdődött. A zsűri elnöke Bernardo Bertolucci filmrendező.

- Tudjuk, hogy a mozi nem tudja megváltoztatni a világot, de új világot képes létrehozni. Ennyi az egész – mondta Bertolucci.

Szavait a fesztivál megnyitójának közönsége állva tapsolta meg. Korábban a rendező idős korára való hivatkozással azt mondta, hogy nem szívesen vállalta a zsűri vezetését. Húsz film versenyez majd az Arany Oroszlánért a világ legrégebbi filmszemléjén, köztük öt amerikai és három brit alkotás.

A nagy mester, Bertolucci csak annyit mondott előzetesen, hogy reméli, az alkotások őt is meg tudják majd lepni. Egy ausztrál film, a Tracks az egyik elsőként bemutatott alkotás, amely egy nő történetét meséli el, aki kilenc hónap alatt tevén bejárta Ausztráliát. A másik egy olasz film, amit a színházi rendezőként már ismert Emma Dante készített Via Castellana Bandiera címmel.

A mustra a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán, valamint az alkotóknak járó Ezüst Oroszlánok és a színészeknek járó Volpi-kupák átadásával ér véget szeptember 7-én.

Rovatok: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol