Végre valami jó hír a vadon élő elelefántokrólAlig 30 év alatt, 1990 óta megháromszorozódott az elefántpopuláció a dél-afrikai Namíbiában.

 


Egyre többen vannak

Romeo Muyunda, a namíbiai környezetvédelmi és turisztikai minisztérium illetékese, arról számolt be, hogy az innovatív megközelítésnek köszönhetően növekszik a vadon élő állatok populációja Namíbiában. Példaként említette az elefántok számát, amely kevesebb mint 30 év alatt háromszorosára nőtt: míg 1990-ben 7500 egyedet tartottak számon az országban, mára több mint 22 ezret.


Örvendetes elefánt szaporulat

Muyunda elmondta, hogy Namíbia 1990-es függetlenedése óta a vadvilág megőrzését célzó innovatív intézkedések is hozzájárultak az elefántpopuláció növekedéséhez.

Az innovatív intézkedések között említette, hogy a fajmegőrzési program keretében a helyi közösségeknek számos ösztönzőt ígértek. Ha védik a vadvilágot, munkahely- és mezőgazdasági lehetőségeket teremtünk számukra. A jó vadgazdálkodás mellett ezek az ösztönzők vezettek oda, hogy nő a vadállatok állománya különösen a védett területeken és a nemzeti parkokon kívül is - tette hozzá.

Az illetékes elmondta, hogy Namíbiában él a világon a legtöbb keskenyszájú orrszarvú, valamint a legnagyobb gepárdpopuláció.


keskenyszájú orrszarvú

Mindemellett jelentősnek számít a védett területeken élő oroszlánok száma is. Muyunda hangsúlyozta: olyan helyeken sikerült helyreállítani a vadvilágot, ahonnan már eltűntek az állatok az orvvadászat és a politikai instabilitás következtében.
 

(MTI/Hszinhua)

.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol