Tévedések és félrevezetések az orvostudományban 

Az orvoslással nem az a baj, hogy üzemszerű működésével együtt jár egy elkerülhetetlen "selejtszázalék",  hanem az,  hogy igazolatlan,  téves,  sőt szándékosan hamisított teóriák alapján folyik a gyógyítás és megelőzés.

Szendi Gábor

A gyakorló orvosok leginkább a tudományos folyóiratokban megjelent cikkekből tájékozódnak az új kutatási eredményekről. A megjelent adatokat elfogadják, praxisukat igyekeznek az új ismeretek figyelembevézelévek folytatni, és nem is sejtik, hogy a tudományos folyóiratokban megjelenő cikkeket gyakran" szellemírók" alkotják. Szellemíróság az, amikor egy névtelen szerző a megrendelő szája íze szerint előállít egy, a tudományos publikációk minden követelményének látszólag megfelelő írást.
A gyógyszeripar erre szakosodott cégeket bíz meg ezzel, majd olyan neves kutatók nevét vásárolja meg szerzőnek, akik sokszor még a cikket sem látták, s a cikkben közölt adatok és megállapítások valódiságát nem is ellenőrizték.

Ebben a témában folytatott kutatások eredményei:

Már-már járványszerűen jelennek meg a különböző gyógyszerek okozta nemkívánatos hatások, aminek ADRs a rövidítése az orvosi szakirodalomban Több tanulmány is foglalkozik a gyógyszerek nemkivánatös hatásainak (mellékhatásainak) számszerűsített következményeivel.  


Igen tanulságos a Vioxx fájdalocsillapitó története, melyet a MERC gyógyszergyár hozott forgalomba 1999-ben.

Az alábbi történet azt bizonyítja, hogy az emberéleteket megmenteni hivatott szervpótlékokat ugyanolyan felelőtlenül gyártják és ellenőrzik, mint mondjuk a most kirobbant botrány szerint a dizel motorokat. A különbség annyi, hogy bár a dizelmotor nagyobb ártalmasanyag kibocsájtása közvetlenül senki halálát nem okozza, mégis nagyobb botrány lett belőle, mint a törése esetén azonnali halált okozó hibás szívbillentyűből


Végül a Mammográfiáról
Az alábbiakban bemutatott adatokból nem az következik, hogy többet ne ellenőriztessük mellünk állapotát, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a mammográfia nem biztonságos, és túldiagnosztizáláshoz vezet. A mellrák életmódváltással megelőzhető, léteznek biztonságosabb szűrési módszerek, és az esetleges mellrák diagnózis esetén alaposan meg kel fontolni a következő lépést.

A fentiek 2015. szeptember 16–-18.-án Balatonfüreden megtartott XVII. Országos Járóbeteg Szakellátási Konferencián hangzottak el

A zárojelben megjenet hivatkozások forrásai:A cikk Szendi Gábor írása alapján készült
Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol