.

Szarvast nyelt a majd 5 méteres kígyóDél-Floridában az eddig látott legnagyobb testű, óriáskígyót sikerült elkapni.

 

A szabadon élő állatok szaporodásuk folytán benépesítik szúkebb élőhelyüket és ilyenkor új élőhelyeket keresnek. Igy van ez az óriáskígyók körében is. A leginkább Dél-Amerikűban élő 6-7 méterre is megnovő pitonok nem szeretik egymás társaságát ezért, ha már többen vannak egy területen valamelyikük őj helyre költözik. 
Dél-Floridában is megjelentek, ahol az emberek nem örülnek a veszélyes betolakodóknak.


 

A kígyókról:

A Kígyók ragadozó állatok. A nagy testű óriáskígyók náluk sokkal nagyobb termetű zsákmányállatokat is elejtenek, patásokat,és még krokodilokat is. A kisebb termetű fajok apróbb gerincesekre, például halakra, békákra, rágcsálókra vadásznak. A zsákmány elpusztításában két módszer ismert a kígyók között. Az ősibb, nagy testű óriáskígyóknak nincs méregfoga, így ők az izomerejükkel végeznek az áldozattal: köréje csavarodnak és mindjobban szorítják. Az áldozat csak kilélegezni tud, ugyanis minden egyes kilégzésnél a kígyó egyre összébb szorítja a zsákmányt, míg az meg nem fullad. Ezután egészben lenyeli, majd hosszú hónapokig, vagy akár egy évig is emészt, attól függően, hogy mekkora volt a zsákmány. A mérgeskígyók nem izomerővel ölnek, hanem a méregmirigyeikben termelődő méreganyaggal, mely az idegrendszert támadja meg, de szövetfeloldó hatása is van, így a vérkeringést gyorsan összeomlasztja.

Wikipádia
 


Ez a piton éppen egy krokodílt nyel le

 

A floridai Everglades Nemzeti Park vadőrei elkaptak és megöltek egy közel 5 méter hosszú szalagos tigrispitont (Python molurus bivittatus), mellyel a veszélyes kígyók északi terjeszkedését próbálják megakadályozni.


Fotó: South Florida Water Management District
 

A park dolgozói tudták, hogy egy hatalmas kigyó költözött a számára ideális vizes, lápos területre, de sokáig nem találkoztak vele. Amikor a munkások meglátták, éppen megpihent, mert nem sokkal korábban egy több mint 30 kilós, kifejlett szarvast nyelt le.


Fotó: South Florida Water Management District
 

Scott Hardin, a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság egzotikus állatokkal foglalkozó szakembere szerint a piton a valaha a Floridában látott legnagyobb testű példány volt.-írjí a webbulvar

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja