Nyers étellel sikerült megszüntetni az ekcémát 

Az ekcéma igen kellemetlen bőrbetegség.  A bőr felszínes gyulladása, hólyagok, bőrpír, duzzanatot, nedvedzést, pörkképződést, hámlást és rendszerint viszketést okoz


Ebből egy tünet is sok, pedig legtöbbször ezek a tünetek együtt jelentkeznek. A gyógyítása nem egyszerű, mert az ekcéma keletkezésésének mélyebb oka ma is rejtély a bőrgyógyászoknál.

Maya az ekcéma súlyos formájától szenvedett már csecsemőkora óta. Mindez arra késztette édesanyját, hogy a modern  orvosi kezelést válassza, mégpedig a szteroid krémeket.


Súlyosan ekcémás csecsemő

Kiegészítő tanácsként Maya gyermekorvosa azt ajánlotta a családnak, hogy a tehéntejet iktassák ki a kislány étrendjéből és térjenek rá a kecsketejre, mert a tehéntej a csecsemők 15% -ánál allergiát, allergiás tüneteket okoz, ami leggyakrabban a bőrön át nyilvánul meg. Miután ezt a változást eszközölték, Maya édesanyja észrevette, hogy mindez működött, de a pozitív hatás csak rövid ideig tartott.

Nemsokára Maya állandó megfázásokkal küszködött, amelyek a szteroid krémek mellékhatásaira vezethetők vissza. A szteroid krémek figyelemre méltó bőr áthatoló képességgel rendelkeznek és a szteroidok a véráramba jutva megölik azokat a sejteket, amelyek mentességet biztosítanának a kórokozókkal szemben. Maya édesanyja amiatt aggódott, hogy a krémek csak a problémát orvosolják, ahelyett hogy a probléma gyökerét találnák meg.

Maya 4 éves korában még rosszabb formában tért vissza ekcémája. Az édesanyja már úgy döntött, hogy nem használja a szteroid krémet és igénybe vette a természetgyógyászati ​​megközelítést. Maya étrendjéből teljesen eltávolította a tejet, glutént és a finomított cukrokat. A kislány ekcémája újra eltűnt.

Azonban Maya 7 éves korára megint rosszabbul lett, az ekcéma újra fellángolt, sőt még rosszabb volt, mint valaha. Ezúttal azonban candida gombát és parazitákat is találtak nála. A kétségbeesett édesanya ismét az étrendhez nyúlt, ezúttal a húst és a tojást, valamint a cukrot távolították el. De az erőfeszítések hiábavalónak bizonyultak, a tünetek egyre csak rosszabbodtak.

Maya étrendjét hónapokon át alakítgatva, az édesanyja látta, hogy így a lánya nem lesz képes megszabadulni a hüvelygombától. Nagyon gyorsan fogyott, amit az édesanya annak tulajdonított, hogy Maya belei nem képesek megfelelően felszívni a tápanyagokat. Ez volt az a pont, amikor azt fontolgatta, hogy Mayát ismét a gyógyszerek fogyasztására fogja.

Utolsó erőfeszítések lánya megmentése érdekében

Maya anyja mindent megpróbált amire csak gondolni tudott, de a lány állapota nem lett jobb. Pont mielőtt úgy döntött volna, hogy Mayát gyógyszerfogyasztásra fogja, talált egy közösséget az Instagrammon, akik magas szénhidráttartalmú, nyers vegán étrenddel értek el sikereket a candida kezelésében.

Bár ez “szokatlanul” hangzott Maya édesanyjának, már nem volt más lehetősége. Vagy a gyógyszerek, vagy ez. A 10 napos banánkúrát ő maga is letesztelte, mielőtt azt Mayán próbálta volna ki. A családját azonnal erre a diétára fogta, amely sok gyümölcsből, leveles zöldekből és egészséges zsírokból állt, olyanokból amik az avokádóban, diófélékben és magvakban vannak.


Maya a nyers étel étrend előtt és utána

Az elmúlt hat hónapban Maya bőre teljesen letisztult, a nyers vegán étrendnek köszönhetően és csak néhány apró száraz folt maradt a bőrén. A kislány végre nyugodt lehet, és családja is érzi ennek előnyeit.

Ma Maya és családja boldog és egészséges, a világot járja és dokumentálják a tapasztalataikat saját YouTube-csatornájukon.

A nyers étrend teljesen megváltoztatta Maya életminőségét.

Növényi alapú diéta

 


A boldog és gyógyult kislány testvéreivel.

Bár a végleges konszenzus arról, hogy egy növényi alapú étrend a legkedvezőbb minden tekintetben az emberi szervezet számára még mindig eldöntetlen, sokan kezdik már felismerni az ilyen életmód egészségügyi előnyeit.

2006-ban, 87 megjelent tanulmányban közölte a Barnard és Berkow szerzőpáros a Nutrition Reviews-ban azt, hogy a vegán vagy vegetáriánus étrend rendkívül hatásos a fogyókúrákban. Azt is megállapították, hogy a vegetáriánus népesség körében a szívbetegség, magas vérnyomás, a cukorbetegség és elhízás alacsonyabb arányban fordul elő. Ezenkívül azt is kiderítették, hogy a vegetáriánusok fogyása még csak testmozgástól sem függ és annak mértéke mégis körülbelül 0.5 kg hetente.

Egy másik tanulmány megállapította, hogy a vegetáriánus étrend tápanyagban gazdag és összhangban van bizonyos étrendi útmutatókkal, vagyis lehetne ajánlott testsúlycsökkentő diétákra a tálálékminőség romlása nélkül.

Az Adventista Egészségügyi Tanulmányok megállapították, hogy a vegetáriánusok hozzávetőleg fele magában hordozza a diabétesz kialakulásának kockázatát. 2008-ban Vang és munkatársai arról számoltak be, hogy a nem vegetáriánusoknál 74% -kal nagyobb valószínűséggel alakul ki cukorbetegség egy 17 éves időszakban, mint a vegetáriánusoknál.

Az egyetlen mód annak eldöntésére, hogy egy növényi alapú étrend megfelelőnek mutatkozik-e valaki számára az az, ha az illető kipróbálja. Egy nagyszerű módja annak, hogy csökkentsük az állati termékek fogyasztását az az, ha az állati eredetű ételeket fokozatosan hagyjuk el étrendünkből.

naturahirek

.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol