Nagy-Britanniába is megérkeztek a gyilkos ázsiai darazsakGyilkos ázsiai darazsakat észleltek Britannia több részén is. A három centiméter hosszú rovarok nemcsak a méheket pusztítják, már embert is öltek – írja a Telegraph.

 

A természettudósok szerint az állatok véletlenül, egy Kínából érkező kerámiaszállítmánnyal érkeztek Európába, pontosabban Franciaországba, még 2004-ben. Azóta az egész országban elterjedtek és megállás nélkül pusztítják a mézelő méheket: egy darázs egy nap alatt ötvenet is képes megölni. Ráadásul az emberre is veszélyt jelentenek, felbukkanásuk óta Franciaországban hat ember halt meg a darázscsípés okozta allergiás reakció miatt.

Az ázsiai vagy más néven japán darazsak kisebbek és kevésbé ártalmasak, mint az óriás ázsiai darázs, de még így is veszélyesebbek, mint európai rokonaik. A királynő három centiméter hosszú is lehet, a dolgozók két és fél centisre nőnek. Leginkább magas fákon építenek fészket maguknak, de ugyanúgy megtalálhatók hangárok, ereszek, teraszok alatt, mint a falban vagy földön lévő lyukakban. Veszélyeztetik a régiók biológiai sokféleségét és az őshonos fajokat, súlyos károkat okoznak a méhészeknek és életveszélyt jelentenek az allergiások számára. Valamint intenzíven szaporodnak: a szakértők szerint a nyáron tovább fog nőni a darázskolóniák számra, lassan a méhkolóniákat is leelőzik. 

A brit Nemzeti Méhészeti Egyesület (National Bee Unit) ezért mindenkit megkér arra, hogy fokozottan figyeljen, és ha elpusztult állatot vagy fészket talál, értesítse az illetékeseket.


index.hu
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol