Meglepően jó az óriásteknősök emlékezeteTanulékonyak és igen jó a memóriájuk az óriásteknősöknek
 

Az köztudott, hogy a vadon élők képesek nagy távolságok megtételére, kommunikálnak társaikkal és nagyon hosszú ideig élnek. A hosszú utak megtételéből feltételezték a szakemberek, hogy a Galápagos- és az Aldabra-szigeteken élő óriásteknősöknek igen jó a memóriájuk, mivel emlékeznek az útvonalra, amelyet visszafelé is megtesznek. -írja az origo
 

 
A Héber Egyetem kutatói és a bécsi Schönbrunni Állatkert szakemberei egy általuk kifejeszett módszerrel figyelték meg az óriásteknősök emlékező tehetségét.. Ennek eredményét az Animal Cognition című tudományos folyóiratban mutatták be "Alábecsült óriások" című tanulmányukban.
Három aldabrai óriásteknőst (Aldabrachelys gigantea) tanítottak meg arra, hogy egy pálcára erősített kék labdába harapjanak. Az egyik több mint 120 éves állat ezt gyorsan megtanulta, és feladata elvégzésekor egy sárgarépát kapott jutalmul.
A második lépésben az óriásteknősök más színű labdákat is kaptak, és nem járt jutalommal, ha nem jól választották ki az adott színt.

Három hónap múlva az állatokat ismét tesztelték, és ők jól emlékeztek arra, hogy mit kell tenniük, és kiválasztották a megfelelő színű labdát. Majd kilenc év múlva megismételtették velük a feladatot, amelyet mindhárom óriásteknős tökéletesen elvégzett.

A kutatók felfigyeltek arra is, hogy mindkét faj gyorsabban tanulta meg a feladatot, ha csoportosan oktatták őket, mintha egyedül, ami azt jelzi, hogy az óriásteknősök tanulnak abból, ha figyelik társaikat - vélik a kutatók.

.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol