Még nem késő, mondják a kutatók



Elkeserítő, hogy a társadalmak irányítói rövidtávú érdekeiket helyezik előtérbe, kirabolják, szennyezik a Földet és nem törődnek azzal,hogy ezzel az emberiség jövőjét az élhető Földet teszik tönkre.
 

Rajtunk múlik, hogy a következő évezredben is élhető legyen a Föld
 
Még nem késő: ha az emberiség képes valóban lényegi lépésekre a világgazdaság és a társadalom megváltoztatásában, akkor a mai fiatalok még úgy mehetnek nyugdíjba, hogy élhető Földet hagynak gyermekeikre. Ehhez azonban alapvető átalakításokra lenne szükség – állapítja meg a Science-ben megjelent, eddigi legteljesebb és legkomplexebb értékelés a földi élet jövőjéről.
 

Fülöp-szigeteki tanulók félmillió facsemetét ültetnek egyetlen óra leforgása alatt
 
A világ vezető tudományos lapjában megjelent tanulmány szerint a a helyzet ugyan még menthető, de elszigetelt intézkedésekkel nem fogunk célt érni, komplex és gyökeres változásra van szükség.
Ez a mostani, Föld-léptékű integrált nemzetközi értékelés a korábbiaknál részletesebb képet ad a természet és ember kölcsönös egymásra utaltságáról és a már zajló, illetve a küszöbön álló globális válság mértékéről és mélységéről.

A gazdaság célja egyre inkább a természetből származó anyagi javak lehető legnagyobb mértékű kiaknázása. A természet ilyen példátlan bitorlása az emberiség fennmaradásához is szükséges földi élet szétbomlásához vezet.

Lignitbánya
 
A vadon élő fajok száma, populációjuk mérete, az ökológiai közösségek sokszínűsége, a szárazföldi és vízi ökoszisztémák mind zsugorodnak ami végső soron az emberiség tovább élését, fenmaradását is veszélyeztetik.

Csökkent a természet teljesítőképessége, beleértve az emberi egészség alapját adó természeti folyamatokat (ilyen a termőföld képződése, a víztisztítás, és a klímaszabályozás). Elszigetelt intézkedésekkel nem lehet célt érni.

A fenntartható jövő – csak olyan, azonnali változtatásokkal érhető el, amelyek a problémák gyökereit kezelik. Magyarán a közvetlen hatások hátterében álló, egymással összekapcsolódó gazdasági, társadalmi-kulturális, demográfiai, politikai, intézményi és technológiai hajtóerőket is kezelésbe kell venni. Mindehhez pedig újszerű kormányzási módokra is szükség van – hangsúlyozzák a kutatók  -  írja az Index


Most kell cselekedni, hogy unokáink is élvezhessék ezt a látványt
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 



Vár a Costa del Sol