.

Magyarországon újabb rendelkezés lép érvénybe a homeopátiás gyógyszerek kiszorításáraA gyógyszeripar frontális támadást indított a homeopatiás orvoslás ellen.


A gyógyszergyárak mindig is fanyalogva nézték a homeopátiás orvoslás sikerét. A kis költséggel, vegyszerek nélkül előállított szerek egyre népszerűbbek, ezért a gyógyszeripar támadást indított a nyereségüket veszélyeztető homeopátia ellen.
 
Az eseményeket figyelve kirajzolódik egy jól eltervezett folyamat, aminek célja a gyógyszergyári érdekeket sértő alternatív gyógymód háttárbe szorítása.

Első lépésként a támadás a tudományos világban indult el.

A több mint kétszáz éve sikerrel alkalmazott homeopátiás gyógymód hatását "megfelelő vizsgálatok" hiányára hivatkozva néhény szakértő nem ismerte el. Tudományos lapokban szaporodtak az olyan olyan cikkek, amelyek magát a homeopátia elvét kérdőjelezik meg.
A homeopátiás orvoslás többszáz éve állítja, hogy a "hasonló a hasonlót gyógyítja". (Ebből a megfigyelésből származik a azinte mindenki által ismert "kutyaharapást szőrével" mondás)  Ez azt jelenti, hogy egy betegség esszenciájának legyengített formája elősegíti a gyógyulást.
Az utóbbi években "független"-nek mondott szakértők azt állítják, hogy mindez áltudomány, mert klinikai vizsgálatok nem igazolták a homeopátiás szerek hatását. Érdekes módon ezek a "független" szakértők ugyanakkor mellszélességgel kiállnak a hasonló elvek alapján működő védőoltások mellett.
A védőoltás (vakcina) gyengített vagy elölt kórokozókat, azok részeit vagy kész ellenanyagot tartalmazó készítmény.

 

A következő lépés a homeopátiás orvoslás ellen.

Ebben a menetben az egészségügyi rendelkezéseket alkotó csúcsszervek vezetőiben kell kételyeket ébreszteni a homeopátia iránt. Ha a kételyek kialakultak, akkor előbb utóbb megjelennek azok a rendelkezéséek, amelyek megnehezítik ezen szerek forgalmazását

Harmadik kör: jönnek a rendeletek

Magyarországon a homeopátia népszerű, a megkérdezettek 57 százaléka bízik benne akár kiegészítő kezelésként, akár önállóan alkalmazva.
Március közepétől azonban megváltozik a homeopátiás szerek értékesítése - közölte a Világgazdasággal Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) elnöke.
A keddi számban megjelent cikk szerint a termék mellé ezentúl a gyógyszerészeknek tájékoztatót is kell adniuk, amelynek tartalmaznia kell egyebek között, hogy "a homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos gyógyszerekéhez hasonló vizsgálatokkal általánosan nem igazolt" , vagyis hatástalan - írja a privátbankár
Egy ilyen tájékoztatóval kívánják visszaszorítani ezen szerek forgalmát.

Jelenleg itt tart a homeopátia ellehetetlenítése. Betiltani nem tudták, mert egészségre káros hatást nem sikerült a szerekre rábizonyítani.

Most már csak az a kérdés, ki nyer ennek a színfalak mögött zajló háborúnak a végén. A gyógyszeripar, vagy a homeopátiás orvoslás.

Ameddig a homeopátiás orvostársadalomak nem áll annyi pénz rendelkezésére, mint a gyógyszeriparnak nem nehéz megjósolni a nyertest..
 
Ma is igaz Montecuccoli (1609-1680) olasz hadvezér híres mondása:
a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz.

 


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol