Madeirán van a világ egyik legveszélyesebb repülőtereCristiano Ronaldo szülőföldjén, az Atlanti-óceánon található Madeirán nem ritkák az erős szelek, így a Lisszabontól mintegy ezer kilométerre található szigetre tapasztalt, gyakorlott pilóták vezetik a vasmadarakat.


A Transavia egyik Boeing 737-esének a pilótáinak azonban így is egy nagyon komoly kihívással kellett szembenézniük, ugyanis egy a térséghez képest is szokatlanul erős ellenszélben kellett letenni az utasszállítót:


<iframe width="720" height="486" src="https://www.youtube.com/embed/5oTZMn-y5Fw" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

A History Channel tévécsatornán futó Most Extreme Airports című műsorban egyébként a világon a 9. legveszélyesebb repülőtérnek nyilvánították a Cristiano Ronaldo nemzetközi repülőtért – tavaly óta viseli a focista nevét –, Európában csak a légörvényekkel és ködökkel tarkított gibraltári reptér előzte meg ezen a listán.

Az előző eset egyébként június közepén történt, és bizony más pilóta is szenvedett aznap a széllel:


<iframe width="720" height="486" src="https://www.youtube.com/embed/Pvjle_SAC5I" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
Címkék: 

donációVár a Costa del Sol