Londoni és svájci kutatók szerint a méhek a bolygó legfontosabb élőlényeiA legfrissebb tanulmányok szerint a rovarok mintegy 90 százaléka már eltűnt a Föld színéről


Albert Einstein szavait idézve: „ha a méhek eltűnnek, akkor az emberiségnek már csak négy éve van hátra az életéből". A legújabb tanulmányok szerint ez az állítás egyre inkább helytálló.

A méhek a lábukon gyűjtik a virágport
 
 
A CeapiMayor és az Apiculture Corporation of Chile, valamint az Agrárinnovációs Alapítvány támogatásával készült kutatás arra mutatott rá, hogy a méhek az egyetlen olyan élőlények, amelyek nem hordoznak semmilyen patogént.
 

Patogén:
A kórokozó, vagy idegen szóval patogén, olyan prion, vírus, baktérium, gomba, növény vagy állat, mely élősködő életmódot él, és a gazdán (pl. emberen) megtelepedve, annak testén/testében élve és szaporodva betegséget okozhat.

Wikipédia
 

A világ mezőgazdaságának működése nem kevesebb, mint 70 százalékban függ ezektől a rovaroktól.


A ma előállított száz élelmiszer közül hetven a méhek segítségével jön létre.Továbbá a méhek által végzett beporzás teszi lehetővé azoknak a növényeknek a szaporodását is, amelyek állatok millióinak a táplálkozását biztosítják. Ha ezek eltűnnének, akkor hamarosan követné őket a tőlük függő fauna is. És ha ez nem lenne elég: a méhek által előállított méz nemcsak táplálékként szolgál világszerte, hanem számos előnnyel is jár az egészségünkre és a bőrünkre nézve.
 
A svájci Szövetségi Technológiai Intézet (The Federal Institute of Technology of Switzerland) egy egészen újfajta elméletettel állt a nyilvánosság elé: a méheket a mobiltelefonok által előidézett elektromos hullámok zavarják és ez vezet a legtöbb problémához.
 

A kutatók azt állapították meg, hogy a rovarok emiatt veszítik el az irányérzéküket, nem találnak vissza a kaptárba és ez a végzetükhöz vezet.
A mobiltelefonok által kibocsátott elektromos hullámok jelenlétében a méhek tízszer hangosabban zümmögnek és ugyanezt a jelenséget tapasztaltuk akkor is, amikor veszélyhelyzetet érzékelnek – magyarázta Daniel Favre biológus, aki kollégáival együtt összesen 83 kísérletet végzett ennek bizonyítására.

A méhekkel kapcsolatos problémakör egy intő jel arra vonatkozóan, hogy sürgősen változtassuk meg az erőforrás-gazdálkodásunkat és a gondolkodásunkat– hangsúlyozta Luciano Grisales, a kolumbiai Kereskedelmi Kamara képviselője. – Alapvető fontosságú a méhek és más beporzók védelmének és újratelepítésének stratégiai meghatározása, különben Kolumbia tíz éven belül búcsút mondhat nekik.

A méhek hiánya élelmiszer-katasztrófához és egészségügyi válsághoz vezet. - írja az origo


Vigyázzunk a méhekre, ezzel saját jövőnket védjük

 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol