Kölyök óriáskalmár tetemét találták GalíciábanEddig a világon csupán néhány alkalommal sikerült felvételt készíteni az óriáskalmár még élő példányáról, de a part közelében még soha. Most egy 105 kilós nőstény kölyök partra sodort tetemét találták meg Galíciában.

 

Luis Laria, a tengeri élőlényeket tanulmányozó és védelmező helyi szervezet, a CEPESMA elnöke elmondta: szeptember 30-án találták meg a 105 kilós fiatal állat partra sodort tetemét La Coruna közelében. 

Miután a leletről beszámolt a helyi sajtó, jelentkezett egy férfi aki fényképeket készített a még élő állatról.
 

A parton sétálva egy hatalmas lényt látottam lebegni a víz felszínén, ezért elővettem a fényképezőgépem, hogy megörökítsem. Az állat ekkor rámnézett, elkezdte forgatni a testét és borvörösre változtatta színét.


Luis Laria szerint páratlan leletről van szó, és segíteni fog jobban megismerni ezeket az élőlényeket, amelyekről egyelőre kevés ismerettel rendelkeznek a tudósok.

Az elpusztult fiatal óriáskalmár tetemét a CEPESMA luarcai központjában tanulmányozzák. A feltételezések szerint egy másik óriáskalmárral vívott küzdelemben maradhatott alul, több végtagját is elveszítette, és végül belepusztult a sérülésekbe.

Az óceán mélyén élő, a világ legnagyobb gerinctelen állatának tartott rejtélyes óriáskalmár (Architeuthis) kifejlett példányai csápjai nélkül akár hat-nyolc méter hosszú is lehet.

A kalmár teteme:


 

.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol