.

Húsvét vasárnap: feltámadásHúsvét vasárnapján a keresztény egyházak Jézus feltámadására emlékeznek, s országszerte szentmiséket, istentiszteleteket tartanak. A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Rómában Húsvét vasárnapján közel hatvan nyelven mond a katolikus egyház feje köszöntőt, a Szent Péter téri "urbi et orbi" áldás celebrálásakor.Jézus megfeszítése péteken történt. még aznap levették a keresztről és egy közeli barlangba helyezték. A bejárat elé nagy követ tettek, hogy nehogy kikezdjék a testét az éjszaka vadászó vadállatok. Másnap, szombat révén, a zsidó vallás szerint pihenni kell, semmit nem lehet csinálni. Vasárnap reggel, mikor az asszonyok és a tanítványok elmentek a sírhoz, látták,hogy a nagy kő amit a bejárathoz tettek, már nincs ott és Jézus holttestét sem találták. Elterjedt a hír, hogy beváltotta saját jövendölését és feltámadt. Ez bizonyosodott be, amikor megjelent tanítványainak.
Ez a bizonyságtétel indította el a keresztény vallást hódító útjára. A 4. század végére a Római Birodalom államvallásává vált,
 
Constantinus római császár 313. június 13.-án kiadott rendeletében engadélyezte az addig üldözött keresztények szabad vallásgyakorlását.
A rendelet hatására a bebörtönzött keresztények kiszabadultak, a száműzöttek visszatérhettek otthonaikba, az elkobzott javak eredeti tulajdonosukhoz visszakerültek.
 

A rendelet kihirdetése. (Kép forrása: Wikipédia)
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol