.

Hogyan lesz hívő a hitetlenbőlAz ember gondolkodását, tulajdonságait befolyásoló szellemi energia, vagy egy túlvilág léte, ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget. 
Saját létével kapcsolatban előbb-utóbb mindenkiben felmerülnek a kérdések: Mi az élet értelme, mi lesz vele a halál után?  Sokan különböző vallások tanaiban vélik megtalálni a választ, míg ateista embertársaink csupán felsőbb tudatosság nélküli biológiai lénynek tekintik magukat.

A két gondolkodásmód a merőben eltér egymástól a létezés megítélésében.
Az ateista, az emberiség létét, véletlenszerűen bekövetkező biológiai folyamatok végtermékeként látja.
Spirituális megközelítés szerint, az emberi test, egy tudatos teremtés eredménye, más létsíkból  származó, tanulni, tapasztalni vágyó lélek ideiglenes otthona.

Ez utóbbi elképzelést látszanak igazolni azok az emberek, akik valamely okból a klinikai halál állapotába kerültek, majd sikerült őket visszahozni az életbe.

Dr. Eben Alexander, idegsebész sokáig meggyőződéssel állította, hogy az emberi testet, érzéseket, gondolatokat a biológiai folyamatok egymásra hatása működteti. A felmerülő érzések, mint a szeretet, gyűlölet, megérzés mind biológiai eredetűek, és a fogható, tapintható világon kívűl más nem létezik.
A kómából, vagy a klinikai halál állapotából visszatérő emberek másik létsíkról szóló különös beszámolóít képzelgésnek,halucinációnak tartotta. úgy gondolta, hogy lényünk tudata az agy szüleménye. Ha az agy működése leáll, a tudat is megszűnik.
Aztán, meg kellett tapasztalnia ateista világképének összeomlását.

2008. november 10-én, miután felkelt az ágyból, erős hátfájás, majd fejfájás kezdte gyötörni. Nem tudott lépni, fejében pedig borzasztó  fájdalmat érzett. Ekkor felesége, Holly, látva a helyzet súlyosságát, hívta a 911-es segélykérő számot. A kiérkező mentősök azonnal kórházba vitték.

Az intenzív osztályra került ahol kiderült, agyhártya gyulladása van. A különböző kezelések ellenére három nap után, leállt az agyműküdése. Még további négy napig feküdt kómában, mielőtt magához tért.

Ébredése után elmesélte kómában tapasztalt, más dimenzióból származó élményeit, amit orvostársai megdöbbenéssel fogadtak. Rá kellett jönnie, hogy a tudat akkor is megmarad, ha az agy nem működik, vagyis valami olyannal rendelkezünk, ami több mint sejtjeink rendszerbe foglalt működése. Megtapasztalta, hogy létezik a túlvilág, és az emberi lélek is valóság

Fia azt kérte tőle, írja le ezeket, mielőtt elhomályosítanák, vagy befolyásolnák más emberek hasonló élményei.

Igy született meg a magyarul is megjelent  "A mennyország létezik"  című könyve.

Ebben azt állítja, a földi élet csak egy próbatétel, amely során lelkünk fejlődik. Állítja, halálközeli élménye olyan realisztikus volt, hogy a földi lét ahhoz képest álomszerűnek tűnik. A halálon túli lét legfontosabb anyaga a szeretet, nem találkozott gonoszsággal odaát.
"Ha meg akarod érteni az univerzumot, tanulj meg szeretni" - írja könyvében.

Ma is praktizáló orvosként úgy véli, a tudomány előbb utóbb feltárja a más létsíkokra vezető kapukat és akkor lehetőség nyílik tudományosan megvizsgálni azokat a dimenziókat.

Könyvével tudatni akarta az emberiséggel, hogy a szeretet nem csak ebben a világban létezik, hanem abban a világban is, aminek előbb-utóbb mindenki részese lesz.


P.R.

Forrás:  https://skeptiko.com/154-neurosurgeon-dr-eben-alexander-near-death-experience/

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol