.

A gondolatok hatása az imában Newton 3.törvénye szerint
"Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Istennél..." mondja a Biblia, vagyis Isten kimondott gondolata teremtette a világot
 

Arra már sokan rájöttek, saját világunkat gondolataink teremtik meg. A kimondott gondolatok még erősebb teremtőerővel rendelkeznek, mint a kimondatlanok. Bármely tudatos tevékenység az előzetes gondolatok után jön létre, legyen szó takarításról, házépítésről, vagy akár egy családi program megszervezéséről. Jó gondolat, jó cselekedet, hibás gondolat, hibás cselekedet.
 

„Azáltal, hogy megválasztod a gondolataidat és eldöntöd, hogy melyik érzelmi folyamatot engeded szabadjára és melyiket erősíted fel, befolyásolhatod…, hogy milyen hatással leszel másokra, és hogy milyen természetű élményeket fogsz megélni te magad.” (Gary Zukav, A lélek lakhelye című könyv szerzője)

 
Ezt a folyamatot Newton harmadik törvényében magyarázza. Igaz ő fizikai testekben gondolkodott és nem a gondolat keltette finomenergiákban.
 

Két test kölcsönhatása során mindkét testre azonos nagyságú, azonos hatásvonalú de egymással ellentétes irányú erő hat.

Newton


Ha földobsz egy teniszlabdát a levegőbe, tudod, hogy le fog esni. Jó eséllyel a szomszéd virágágyásába esik, vagy a benzinkút tetejére, de garantáltan földet ér valamikor. Tehát valahol egy olyan erőhatást fejt ki, amit a labda feldobásával te kezdeményeztél.

A gondolatok is hasonlóak. Ha elindítasz egy gondolatot, az valahol, valamire, valakire hatást gyakorol. A kölcsönhatás során minden erőre pontosan ugyanakkora, de ellentétes irányú visszaható erő a válasz. Azt, amit elindítasz, amiért imádkozol, amiért áhítozol, ugyanolyan mértékben fogod visszakapni, mint amilyen erővel kitört belőled.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy a gondolat teremtőerővel bír. Tudatos és tudattalan gondolataid teremtik meg a világot magad körül. Minden gondolatnak megvan a maga rezgése.

Intenzitásának, frekvenciájának és érzelmi töltésének megfelelően fog visszatérni hozzád, mint egy bumeráng. A gondolataid gyakoriságuknak, intenzitásuknak és erejüknek megfelelő mértékben bukkannak fel az életedben.

Bárki által elvégezhető kisérlet:

Táptalajba, de két külön edénybe helyezzünk el egy egy babszemet. Az egyik edényen rossz vagy feliratot helyezzük el és ellenséges érzelemmel viseltessünk irányába, a másik edényben lévő babszemre pedig szeretettel gondoljunk. Meg fogsz lepődni, mikor saját szemeddel látod gondolataid hatalmát.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol