A fürdőzőkre is veszélyes tűzhal tűnt fel a Földközi-tengerbenAz International Union for the Conservation of Nature természetvédelmi szervezet arra figyelmeztetett, hogy a trópusi tűzhal vészjóslóan gyakran tűnik fel a Földközi-tenger keleti részén; Törökország partjainál és Ciprusnál is egyre több példányt látnak. Feltűnt már Tunéziánál, és Libanonnál is. A hal mérgező tüskéi nagyon erős fájdalmat okoznak, extrém esetben képesek meg is ölni egy embert.


Egyszerű tűzhal

A tűzhal a Csendes- és az Indiai-óceán déli részén honos, látványos külseje miatt akváriumi halként ismert a nyugati világban. Ragadozó, invazív faj, ördöghal, és oroszlánhal néven is ismerik. A Földközi-tengerben a feltűnése azért aggasztó, mert ez nem a természetes közege, és természetes ellenségek híján mértéktelenül elszaporodhat, felborítva a tenger ökológiai egyensúlyát - nem is beszélve a fürdőzőkre leselkedő veszélyről. A tűzhal olyan apróbb halakra vadászik, amelyek az algát tartják kordában, és még a cápák sem nagyon mennek a közelükbe, annak ellenére, hogy a lassú mozgásuk és élénk színeik miatt jó célpontnak tűnnek.


Díszes tűzhal

Legutóbb 2007-ben tűnt fel a faj számára idegen vizekben, Kuba környékén a Karib-tengerben, ahol két év alatt szaporodtak el annyira, hogy ma már közönséges látványnak számítanak. A karibi országok igyekeznek a tűzhalat a turisták étlapjaira csempészve felpörgetni a halászatát (Japánban egyébként jó ideje egzotikus ínyencségként fogyasztják, és komoly kereslet van rá), ezzel kordában tartva a populációt.

Szakértők szerint a tűzhal vagy akváriumokból, vagy a Vörös-tengerből, óriás konténerhajók ballasztvizében utazva jutott el a Földközi-tengerbe.

forrás: index
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol