Évente egymilliárd fát lehetne ültetni drónok segítségévelA több szakemberrel közösen kifejlesztett rendszer komoly lökést adhat a bolygó újraerdősítésének.

A 2014-ben alapított vállalkozás képes lenne ellensúlyozni az ipari méretű erdőirtást egy ugyancsak ipari méretű újraerdősítéssel.

A BioCarbon Engineering (1) a drónokat jó célra akarja használni és egy olyan technológia segítségével ültetne évente egymilliárd fát, amihez nem szükséges, hogy az ember az erdősíteni kívánt területre tegye a lábát.
 

Jelenleg minden évben 26 milliárd fát pusztít el az ember, míg csupán 15 milliárdot ültet újra. Ha a kezdeményezés sikeres lesz, az rendkívül sokat segít ennek a hiánynak a csökkentésében.

A drónokkal sokkal hatékonyabb és gördülékenyebb az újraerdősítés, mint a kézzel történő ültetés, ami lassú és drága.

"Az egyetlen módja, hogy kezeljük ezt az ősrégi problémát, ha olyan technikákat használunk, melyek korábban nem voltak elérhetőek," - mondta Lauren Fletcher, a cég ügyvezető igazgatója, és a NASA egykori mérnöke. "Ezzel a megközelítéssel könnyebben kezelhetjük a problémát."

A BioCarbon ültetési rendszere igazán kifinomult, és sokkal jobb eredménnyel jár, mint a hagyományos száraz vetés a levegőből.

Először is, a drónok átrepülnek az adott terület fölött, és jelentést adnak a lehetséges helyreállításról, majd felszállnak két vagy három méter magasra a talajtól, és kis hüvelyben lévő magokat lőnek a földbe, amelyeket már előtte kicsíráztattak, és egy tápláló hidrogéllel vettek körbe.

Fletcher szerint nyilván nem olyan tökéletes a módszer, mint a kézzel történő ültetés, de nagyságrendekkel gyorsabb.

Két kezelő személlyel és több drónnal Fletcher úgy hiszi, hogy lehetséges napi 36.000 fa elültetése a hagyományos módszerek árának körülbelül 15 százalékáért.
forrás:  Újvilágtudat
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol