Egy bálna gyomrában 40 kg műanyag hulladékot találtakA Fülöp-szigetek partja mentén, amely a világ egyik legszennyettebb területe, a biológusok a közelmúltban felfedeztek egy haldokló bálnát, amelynek a belsejében több mint 40 kilogramm műanyag szemetet találtak.A 4,69 méteres hím Cuvier-féle csőröscetet március 16-án, pénteken Mabini partján, a Compostela-völgyben, Davao város közelében találták meg.

A D 'Bone Collector Museum kutatói a helyszínre mentek, és kétségbeejtő állapotban találták meg a bálnát. A bálna lesoványodott és súlyosan kiszáradt és vért hányt. Végül az állat elpusztult, és a testét aznap este visszavitték a múzeumba. A csapat által végzett boncolás gyors választ adott arra, hogy mi okozta a bálna sorsát.

"Nem voltam felkészülve erre a műanyag mennyiségre," - nyilatkozta Darrell Blatchley, a D 'Bone Collector Museum alapítója. "40 kilogrammnyi rizses zsák, bolti szatyor, banán ültető táska és általános műanyag zacskók. Összesen tizenhat rizses zsák."

A Cuvier-féle csőröscet az egyik legszélesebb körben elterjedt csőröscetféle. A világ óceánjainak szinte minden részében megtalálhatók, a meleg trópusoktól a mérsékelt tengerekig, bár leginkább a mély, nyílt tengeri vizekben élnek szívesen.

A cetfélék nem isznak az óceánból, friss vizet abból az ételből szereznek, amit elfogyasztanak. Az elfogyasztott műanyag következtében a bálna súlyosan megbetegedett és kiszáradt, és elkezdett éhezni, és ez okozta a halálát. Blatchley megjegyzi, hogy a műanyag szemét a bálna belsejében elkezdett elmeszesedni.
 

A Fülöp-szigetek a világ egyik legnagyobb jogsértője, amikor az óceáni műanyag szennyezésről van szó. A 2010-es statisztikák azt mutatják, hogy a Fülöp-szigetek 0,75 millió tonna műanyagot juttatott a világ óceánjaiba, ami az összes ország közül a harmadik legnagyobb mennyiség. Tény, hogy a 10 legnagyobb műanyag szennyező ország többsége Délkelet-Ázsiában található.

Miután az állat vizsgálata befejeződött, a D 'Bone Collector Museum munkatársai azt remélik, hogy kiállíthatják a csontvázát egy erőteljes szimbólumként, hogy mekkora hatalmas problémát jelent a műanyag szennyezés

"Az elmúlt 10 évben 61 bálnát és delfint találtunk meg, melyek közül 57 halászhálók, dinamittal való halászás és a műanyag szemét miatt pusztult el," - mondta Blatchley. "Közülük négy vemhes volt."

"Ez így nem mehet tovább," - tette hozzá. "A Fülöp-szigeteknek tennie kell valamit, vagy semmi sem marad."

ujvilágtudat
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol