.

Az államé vagy a szülőké a gyermek?Alabamában elvették a társadalmi szokásoktól eltérő életet élő pár újszülött babáját. mivel a szülők nem akarták, hogy a gyermek társadalombiztosítási számot kapjon.


 
Holm és felesége Danielle őgy döntött, hogy független módon kivánnak élni. Eladták a javaikat és alternatív életbe kezdtek, egy ideje gyalogosan és kempingekben élik az életetüket. Amikor látni akarták az országot, betették az autójukat egy raktárba és elsétáltak Alabamából New Hampshire-be meg vissza.
 

Amikor Danielle teherbe esett, ehatározták, megtartják gyermeküket és saját elképzeléseik szerint fogják nevelni. Októberben a Cheaha Nemzeti Parkban táboroztak Alabama északkeleti részén , amikor Danielle vajúdni kezdett. Elmentek Annistonba a Regionális Orvosi Központba szülni. Mivel nem volt bejelentett lakásuk, szociális munkások jöttek  kikérdezni a párt életmódjukról, és lakókörülményeikről.

Christian elmondta, hogy a szociális munkások ellenezték a vallási nézeteiket "az ember teremtéséről, amely elpusztítja Isten teremtéseit," és azt felettéb súlyosnak találták, hogy a szülők nem akarták, hogy a baba társadalombiztosítási számot kapjon, -írja a The Anniston Star.

A szociális munkások úgy vélték, hogy a baba nincs jó helyen a Holm párnál, ezért a rendőrség segítségével a babát egy gyermekotthonban helyezték el. A szülők emberrrablásárt feljelentést tettek, de a december 20-ra kitűzött tárgyalást törölték, miután Meldoy Walker bíró nem vállalta az ügyet.
A Holm pár egy csoport támogatót is odavonzott Annistonba, akik a bíróság előtt tüntettek, miután törölték a tárgyalást.
 

Christian Holm a Facebookon írta január 15-én, hogy hetente egyszer, két óra hosszan lehetnek gyermekükkel, ennyit engedélyezett számukra az állam hivatalos gyermekvédelmi(?) intézménye.
 

A ritka pillanatok egyike:   papával és a mamával
 

Vágül is kié a baba, ki rendelkezhet róla, a szülők, vagy az állam?

Bármennyire is hihetetlen, Magyarországon is beterjesztettek törvényjavaslatot, miszerint elvehetik a gyermeket a szüleiktől, ha azok nem működnek együtt a védőnőkkel, ovónőkkel, tanárokkal, orvosokkal és a gyermek sorsát befolyásoló más hivatalos szervekkel.

Ezek szerint a gyermek, de később a felnőtté váló ember felett az állam rendelkezik?

 

A rabszolgatartó társadalmakban a rabszolgák és a gyerekeik is a"gazda" tulajdonát képezték. sorsukról a "gazda" gondoskodott.   Modern korunkban az állam a "gazda" és a polgárok az állam tulajdonai?


Régen így vették el a szülőktől a gyermekeket: "a kis Lewis eladva"
Ma csak elviszik, ha a szülő nem akarja, hogy az állam nyílvántartásába, ezáltal tulajdonába,  vegye gyermekét

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol