.

Amiről kiderült, mégis igaz (3)A jóhiszemű amerikai polgárok sokáig nem hitték el, hogy az amerikai titkosszolgálatok civileken, azok tudta nélkül végezték fertőző szifilisz kisérleteiket.


Már a negyvenes évek közepétől mindenféle – akkor még ellenőrizetlen – hírek terjengtek az amerikai hadsereg és a vezető jenki titkosszolgálatok már-már beteges vonzalmáról az orvostudományi emberkísérletek iránt. Mondanom sem kell, hogy az illetékesek körmükszakadtáig tagadtak, s tiltakozásaik nem egyszer eredményeztek hitelrontási, rágalmazási és becsületsértési peres eljárásokat, amelyeket az egyenruhások sokáig meg is nyertek.
Aztán szép csendesen elkezdtek csordogálni a konkrét információk például a ’46-’48-as guatemalai kísérletekről, melyek hátterében amerikaiak álltak: közel hétszáz helyi lakost fertőztek meg szándékosan szifilisszel, hogy az akkoriban még a civil piaci bevezetés előtt álló antibiotikumokat (különösen a penicillint) élesben tesztelhessék. Hivatalosan alig két évvel ezelőtt ismerték be, hogy valóban volt ilyen kísérlet, amikor is maga Hillary Clinton (akkori USA külügyminiszter) kért nyilvánosan bocsánatot Guatemalától az eset miatt.

Az amerikai állam a saját polgárait sem kímélte: a US Public Health Service (az ottani ÁNTSZ) 1932 és 1972 között sok száz alabamai afro-amerikait vert át azzal, hogy kigyógyítja őket ugyancsak szifiliszből, s tette mindezt azért, hogy (a hadsereg megrendelésére, a Tuskegee University közreműködésével) pontos képet kapjanak a nemi betegségek feketék közötti terjedéséről, tüneteiről, s a járulékos veszteségekről. Itt is sokat (egészen pontosan 25 évet) kellett várni, amíg 1997-ben Clinton elnök formálisan is beismerte a dolgokat és megkövette az áldozatokat.
 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol