Akkor most mennyire kell félni a koronavírustól?
Kik és milyen arányban halnak meg a fertőzés következtében?
Csak a halottak számát ismerjük, a tényleges ferőzöttek számát nem.

Már a vízcsapból is pánikkeltő koronavírus hírek szólnak és minden nap erősítik a több  hónapja  sulykolt félelemeket.
 

Valóban ennyire kell rettegni?

 
A vírusos statisztik mindenütt hamis képet mutatnak, azon egyszerű okból, hogy ismeretlen a fertőzöttek valós száma. A pontos adatokhoz a teljes lakosságot kellene tesztelni, nem csak egy töredékét. Most minden statisztika a lakosság töredékén végzett tesztekhez viszonytja a mortalitást.

Olaszországban a hivatalos adatokhoz képest hatszor többen fertőződhettek meg az új koronavírussal egy reprezentatív felmérés szerint. Majdnem 1,5 millió ember, az olasz népesség 2,5 százaléka eshetett át a fertőzésen. Amennyiben ezt az adatot tekintjük valósnak, akkor a halálozás 2 százalék körül mozog a hivatalosan propaga 14 százaléka helyett.
 

Ráadásul Olaszország népesságe igencsak elüregedett. Évente 100 elhalálozott időskorú embert  csak 67 újszülött pótol, pontosabban nem pótol. 


Tésztát gyúr a 82 éves olsz nagyi.

 
Ebben a járványban Olaszország a koronavírus elrettentő példájaként szerepel, pedig az elhalálozások nem haladják meg egy átlagos év halálozási számait. Amennyiben a statisztikák mélyére nézünk, a többi orzágban is hasonló, vagy még kedvezőbb halálozási arányokat láthatunk. 

Nem mondhatjuk, hogy a koronavírus végzetes, hiszen Spanyolországban 100 év feletti idősek is kigyógyultak a fertőzésből.
 

María Branyas 113 éves korában gyógyult meg
 
De aki már 50 éves kora előtt tönkretette szervezetét az még egy egyszerű megfázástól is félhet.  Az ukrán labdarúgó-válogatott orvosát, Anton Hudajevet, jobb hijján a koronavírus áldozatához sorolták
 
Anton Hudajev 48 évesen halálozott el
 
Félni leginkább az egészségtelen életmódot követő korai öregségtől kell, amikor már egy influenza szerű fertőzés is végzetes következményekkel jár.
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol