80 éve állt meg az idő a Spanyol szellemvárosban 

Egy elpusztult város, ahol a spanyol polgárháborúban Franco seregei és a köztársaságiak csaptak össze, a lakók jó része meg életét vesztette.

 


 
Mindössze negyven kilométerre az Ebro-parti Zaragozától, a festői Aragónia székhelyétől, ahol a környék egykor a közel három éven át tartó spanyol polgárháború véres csatáinak egész sorát láthatta.

A második spanyol köztársaság elleni katonai puccskísérletből háborúba sodródott nacionalisták és köztársaságiak 1937-ben, elhelyezkedése miatt kulcsfontosságú Zaragoza birtoklásáért küzdöttek,és  az útjukba kerülő falvak és városkák hamar romhalmazzá váltak.
Így járt az apró Belchite is, ahol a csapatok két héten át tizedelték egymást, és szomorú módon az éppen rossz helyen tartózkodó helyieket.

 
 
A háborúban nincs Isten, nincs ember, csak halál van. A katolikus Spanyolországban egyik fél sem tisztelte Isten otthonát a templomot.


Ennyi maradt a templomból

A háború után az ország új vezetője, Francisco Franco úgy döntött, hogy a város romjait hagyják érintetlenül, hogy a háború mementójaként emlékeztesse az embereket.  Az emberek szeretik nézni a borzalmakat, így mára turistalátvényossággá vált az egykori véres csata színhelye.


Az évszázados épületekkel teli város ma szabadon bejárható. A házak roskadozó falait ugyan megerősítették, de az utcákon sétálva még mindig úgy érezhetjük magunkat, mintha csak egy nemrég véget ért háború romjai közt sétálhatnánk.


 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol