.

1888-ban jegyezték fel a legnagyobb havazást Spanyolországban



1888. február 14-én kezdődött az eddig feljegyzett legkeményebb tél Spanyolországban.


Asturias és Cantabria lakossága megszokta, hogy a tél hóval jár, de arra a havazásra ami ezen a napon kezdődött, nem voltak felkészülve.
 

A cantabriai Reinosa, amit teljesen eltemetett a hó

A hó megállás nélkül esett 20 napon keresztül.4.-én három nap szünet következett a hóesésben, de a változatosság kedvéért ekkor erős fagy keserítette az itt lakók életét. A fagyot az újabb havazás enyhítette, ami kisebb nagyobb szünetekkel március 22-ig tartott.
A hó számos települést elzárt a külvilágtól, egy ideig a vasúti közlekedés is szünetelt, a vasúti alagutak bejáratát belepte a hó.

Az elakadt vonat utasai gyalog indulnak a közeli állomásra.        A település lakói csodájára járnak a magas hófalnak


Reinosa főutcája a havazás után

Puerto de Pajares-ben több házat is maga alá temetett a lavina. 10 ember meghalt, és a házak melletti istálókban rekedt szarvasmarhákat sem lehetett megmenteni.

Nem csak a hegyvidéken lévő falvak szenvedtek, ahol 3-5 méteres hó sem volt ritkaság ezen a télen. Asturias alacsonyabban fekvő területein is általános volt az 50 cm vastag hótakaró

A hideg elmúltával az olvadás okozott problémát. KIáradtak a folyók, földcsuszamlások keletkeztek és az átázott földeken csak későn tudták elkezdeni a tavaszi munkákat.

1888 óta nem volt ilyen kemény tél Spanyolországban.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol