-

14 éve omlott össze a World Trade Center két toronyépülete New Yorkban 

Szomorú évforduló


Tizennégy éve, 2001. szeptember 11-én két eltérített utasszállító repülőgép csapódott a New York-i World Trade Center ikertornyaiba. Az első gép helyi idő szerint 8:46-kor a WTC északi, a második 9:03-kor a déli toronyba ütközött.
Egy harmadik eltérített gép 9.37-kor ütközött a Pentagon washingtoni épületének. A negyedik repülőgép fölött az utasok megpróbálták visszavenni az irányítást, így az Pennsylvania felett lezuhant. A WTC két tornya két órán belül összeomlott. A támadásban háromezren haltak meg. A szeptember 11-i események egyenes következményeként az USA háborút kezdett Afganisztán ellen.

Azóta sem történt a világban olyan esemény, ami ennyi kérdést, és kételkedést fogalmazott meg a hivatalos téjékoztatással szemben.
Az események utólagos elemzése több megmagyarázhatatlan dologra derített fényt.
Számtalan építész és tervező szerint a tornyoknak nem lett volna szabad összeomlani a gép becsapodása utáni tűztől itt valami más is közrejátszott. A vizsgálatok megállapították, hogy az épületet tartó acélszerkezet nem olvadt meg, hanem olyan ferde vágások vannak rajta amelyeket egy tervezett épület bontásnál elhelyezett robbanó szerkezetek okoznak. Az egyik fényképen a becsapódás következtáben keleletkező porfelhő alatt több szinttel látható a becsapódástól független robbanás.

A másik, mai napig megmagyarázatlan eset a WTC hetes épületének összeomlása, amire sem repülőgép, sem nagyobb épületrom nem esett, mégis a teljes épület magába roskadt.

A ikertornyok leomlásának porfelhőjépen a 7-es épület rendületlenül áll, majd nem sokkal később megmagyarázatlan okból összeomlott

A pentagonba csapódó repülőgép története is magyarázatra szorul. Az épületben keletkezett sérülés nyomokhoz nehéz hozzáilleszteni a híradások szerint becsapódott gép méretét. A másik furcsaság, hogy a területet azonnal körbe kerítették, de előtte nem láttak repülőgép maradványokat a fotóriporterek.
A becsapódás nyoma és a repülőgép mérete

Az épülethez arányított repülőgép

Hogy miként történtek az események azt még sok rejtély övezi, de talán egyszer erről is lehull a fátyol. Ami boztos: a tornyok összedőlése köetkeztében 4000 család gyászolja életét vesztett hozzátartozóit. Azesemények okán korlátozták a polgári személyiségi jogokat és egy olyan háború indult Afganiszánan és Irakban, ami ugyan katonailag sikeres volt, de az világ biztonsága mégis megroggyant az ezt követő helyzetben. A keletkezett hatalmi űrben megerősödtek a szélsőséges csoportok káosz uralja Közel-Keletet, ahonnan menekülnek az emberek és Afganisztánban sem lett béke.

A tornyok összedőlését követő szóbeszédek terjedését csak a szakértők számára is elfogadható magyarázattal  tudnák megállítani és kifogni a szelet az összeesküvés hívők vitorlájából, de ilyen egyenlőre hiányzik.

 

Címkék: 
.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol