A 81 éve kezdődött spanyol polgárháború valódi arca

A spanyol polgárháborút sokáig egy jobb jövőt igérő köztársaság és egy elnyomó diktatúra közt dúló harcként mutatta be a történetírás. Vajon hol az igazság?

Vilcabamba: Az inkák elveszett megalitikus városa

Vilcabamba egy olyan ősi inka város, amely az Inka Birodalom utolsó menedéke volt, amíg 1572-ben a spanyol hódítás martalékává nem vált.

Szemiramisz függőkertje

Az ókori világ hét csodája közt jelentős helyet foglal el Szemiramisz függőkertje. Ennek létét még ma is sokan kétlik, mint ahogy Atlantisz történetével sem tudnak mit kezdeni.

A szalmonella fejezte be Cortes pusztítását az Azték Birodalomban

Két, a közelmúltban lezajlott kutatás eredménye is azt valószínűsíti, hogy a közismert baktérium egyik törzse lehet felelős a spanyol hódítás éveiben a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért.

80 éve ért véget a dicső zeppelin korszak

A repülés történetében egy évtizedet foglal el az az időszak, amikor a zeppelin léghajók menetrendszerűen közlekedtek. Ez a korszak zárult le 1937. május 6-án a Hindenburg léghajó tragédiájával.

Vakmerő légitámadásTokió ellen 1942 áprilisban

A B-25-ösök a Hornet repülőgép hordozóró fedélzetén utaztak, majd innen indultak a támadhatatlannak hitt japán főváros felé.

50 éve halt meg az űrverseny szovjet áldozata

1967. április 24-én történt a szovjet űrhajózás első emberéletet követelő balesete: a világűrből visszatérő Szojuz-1 ejtőernyője nem nyílt ki,  lezuhant és kigyulladt.

776 éve jutott Magyarország végveszélybe Muhinál

776 éve, 1241. április 11-12-én szenvedett megsemmisítő vereséget Muhinál az országba betört mongol hadaktól IV. Béla király serege.

150 Éve adta el Oroszország Alaszkát az Amerikai Egyesült Államoknak

Az Egyesült Államok kormánya százötven éve, 1867. március 30-án írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében 7,2 millió dollárért megvásárolta Alaszkát Oroszországtól.

A klímaváltozás okozhatta az első kínai királyság végét

Az úgynevezett Hongshan-kultúra bukását Belső-Mongólia egyes részeinek elsivatagosodása okozta, aminek következtében a lakosság elvándorolt, benépesítve Kína többi részét.

 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja