A szalmonella fejezte be Cortes pusztítását az Azték Birodalomban

Két, a közelmúltban lezajlott kutatás eredménye is azt valószínűsíti, hogy a közismert baktérium egyik törzse lehet felelős a spanyol hódítás éveiben a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért.

80 éve ért véget a dicső zeppelin korszak

A repülés történetében egy évtizedet foglal el az az időszak, amikor a zeppelin léghajók menetrendszerűen közlekedtek. Ez a korszak zárult le 1937. május 6-án a Hindenburg léghajó tragédiájával.

Vakmerő légitámadásTokió ellen 1942 áprilisban

A B-25-ösök a Hornet repülőgép hordozóró fedélzetén utaztak, majd innen indultak a támadhatatlannak hitt japán főváros felé.

50 éve halt meg az űrverseny szovjet áldozata

1967. április 24-én történt a szovjet űrhajózás első emberéletet követelő balesete: a világűrből visszatérő Szojuz-1 ejtőernyője nem nyílt ki,  lezuhant és kigyulladt.

776 éve jutott Magyarország végveszélybe Muhinál

776 éve, 1241. április 11-12-én szenvedett megsemmisítő vereséget Muhinál az országba betört mongol hadaktól IV. Béla király serege.

150 Éve adta el Oroszország Alaszkát az Amerikai Egyesült Államoknak

Az Egyesült Államok kormánya százötven éve, 1867. március 30-án írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében 7,2 millió dollárért megvásárolta Alaszkát Oroszországtól.

A klímaváltozás okozhatta az első kínai királyság végét

Az úgynevezett Hongshan-kultúra bukását Belső-Mongólia egyes részeinek elsivatagosodása okozta, aminek következtében a lakosság elvándorolt, benépesítve Kína többi részét.

A lovagi tornák alapvető szabályai spanyol földön, Kasztiliában alakultak ki.

1330-ban XI. Alfonz, Kasztília és León királya egy sor olyan szabályt fektetett írásba, amely a lovagrend tagjai számára a megfelelő viselkedést, valamint a lovagi szabályokhoz illeszkedő harcmodort fejtette ki.

1888-ban jegyezték fel a legnagyobb havazást Spanyolországban

Asturias és Cantabria lakossága megszokta, hogy a tél hóval jár, de arra a havazásra ami 1888. február 14-én kezdődött, nem voltak felkészülve.

525 éve esett el az utolsó mór erősség, Granada

A reconquista (mórok kiűzése) szomorú utójátékának bizonyult a virágzó és toleráns kultúrájú mór területek muszlim és zsidó lakosságának erőszakos áttérítése vagy elüldözése,
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
Nyaraló apartman csodálatos kilátássalVár a Costa del Sol

Ha még nics szállásod kattints ide


Click here to buy gold