Görög utazó már 2300 éve eljutott az északi sarkkörhöz

A történelemben sok más dologhoz hasonlóan az események nem mindig úgy zajlottak, mint ahogyan azt az iskolában tanították.

Az ördög üzenete

A 17. században egy szicíliai apáca önkívületi állapotban különös betűket vetett papírra, a bizarr írást ez idáig senkinek sem sikerült megfejtenie. Most úgy tűnik megtört a jég,

Vulkánkitörés, amely két ókori várost is elpusztított

1938 éve, 79. augusztus 24-25-én a Vezúv kitörése egy nap alatt elpusztította a 11 ezer fős Pompeji és Herculaneum virágzó városát.

55 éve történt a de Gaulle elleni sikertelen párizsi merénylet

100 lövést adtak le rájuk, mégsem volt hajlandó lebukni az ülés alá de Gaulle és felesége

161 év után vettek revansot a keresztények Mohácsért

A 330 éve, 1687. augusztus 12-én vívott nagyharsányi csatát második mohácsi csatának is nevezik, mivel közel zajlott Mohácshoz, de ekkor már a török csapatok szenvedtek vereséget

429 éve, július 28-án pecsételődött meg a legyőzhetetlen spanyol Armada sorsa

Viharos szél segítségével győzték le az angolok a „győzhetetlen” Armadát. „Isten szélvészt küldött, és a hajók szétszórattak” – olvasható a „győzhetetlen” spanyol Armada felett aratott elsöprő siker után kiadott angol érmén.

A 81 éve kezdődött spanyol polgárháború valódi arca

A spanyol polgárháborút sokáig egy jobb jövőt igérő köztársaság és egy elnyomó diktatúra közt dúló harcként mutatta be a történetírás. Vajon hol az igazság?

Vilcabamba: Az inkák elveszett megalitikus városa

Vilcabamba egy olyan ősi inka város, amely az Inka Birodalom utolsó menedéke volt, amíg 1572-ben a spanyol hódítás martalékává nem vált.

Szemiramisz függőkertje

Az ókori világ hét csodája közt jelentős helyet foglal el Szemiramisz függőkertje. Ennek létét még ma is sokan kétlik, mint ahogy Atlantisz történetével sem tudnak mit kezdeni.

A szalmonella fejezte be Cortes pusztítását az Azték Birodalomban

Két, a közelmúltban lezajlott kutatás eredménye is azt valószínűsíti, hogy a közismert baktérium egyik törzse lehet felelős a spanyol hódítás éveiben a közép-amerikai civilizációt megroppantó járványokért.
 

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja