.

Mallorcánál felfedezett római hajó roncsa 93 amfórát szállított

A tengeri régészek a spanyolországi Mallorca turistákkal teli strandjaitól nem messze felfedeztek a tengerfenéken egy 1800 éves római kori hajóroncsot, amely majdnem száz amfórát szállított.

127 ezer szefárd zsidó leszármazott jelentkezett spanyol állampolgárságért

Szárazra került egy ősi dolmen Spanyolországban

 A Perla de Mata melletti víztározó csökkenő vízszintjének köszönhetően vált ismét láthatóvá ez a több ezer éves dolmen, ami 1963 óta víz alatt pihent.

Új sebességhatárok Spanyolországban

A halálos balesetek számának csökkentése érdekében új közúti sebességhatárokat vezettek be Spanyolországban mintegy 12 ezer kilométernyi útvonalon

Európában Andalúziában volt a legmagasabb a munkanélküliség 2013-ban

Spanyolországban a munkanélküliség több, mint duplája az európai átlagnak. Andaluziában még az országon belül is kimagaslóan sokan vannak munka nélkül.

Valamelyest csökkent a nem fizető hitelek aránya Spanyolországban

Minimálisan csökkent a nem teljesítő banki hitelek aránya Spanyolországban, januárban 13,5 százalékra mérséklődött a decemberi 13,6 százalékos rekordszintről a spanyol jegybank kedden közölt adata szerint.

Magellán hajójának replikája: Nao Viktória

A 15. század vége a 16. eleje a nagy felfedezések időszaka. A portugálok ebben az időben hajózták körbe Afrikát, Kolombusz is nekivágott az Atlanti-óceánnak, Magellán pedig Viktória nevű hajójával hajózta körbe a földet. Ennek a hajónak másolata járja az utóbbi években  tengereket, és az útba eső kikötőkben az érdeklődők is megtekinthetik.


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 
 
 

 
 
 

 

 Vár a Costa del Sol