.

Orosz faluban épült meg a Kheopsz piramis kicsinyített mása

A gízai nagy piramis másolatát építette meg egy orosz házaspár a nyaralójuk mellett, egy Szentpétervár közelében található faluban.

Egyiptom kevésbé ismert piramisai

Egyiptom-szerte mintegy 100 piramist találni. Legtöbbjük a Középső és Újbirodalom idejéből való, de hasonló koruk ellenére is merőben eltérnek egymástól.

A mexikói Hold piramis nehezen tárja fel titkát

A mexikói Teotihuacánban található Hold-piramis régóta ámulatba ejti a régészeket. Szakértők egy csoportja most titkos járatra és kamrára bukkant az építmény mélyén.

Különös jelenségek a piramisban

Valami oknál fogva az ókori emberek több ezer piramist építettek szerte a világon, de a kutatók még ma sem tudják egyértelműen, mi lehetett létrehozásuk valós oka. .
 

A legtöbb piramis nem Egyiptomban van

Melyik ország rendelkezik a legtöbb piramissal? Első gondolatunk bizonyára Egyiptom lenne, mégis Szudán a helyes válasz, ahol a kusita nép néhány száz év leforgása alatt mintegy 255 piramist épített

Nagyobb mint az egyiptomi

Ha valakit megkérdeznénk, szerinte melyik a világ legnagyobb piramisa, valószínűleg a gízait mondaná, pedig egy mexikói piramis lekörözi az egyiptomi óriást:

A jégkorszak meglepő emlékei

A Föld éghajlata sosem volt állandó A felmelegedések, lehülések és a tengerek vízszintjének változásai hozzátartoznak a Föld történelméhez.

Piramis az Antarktiszon?

Az ember azt hinné, hogy korunkban már teljes mértékben feltérképezték a Földet és már nincsenek fehér foltok a térképen. Akkor ez micsoda az Antarktiszon?

Az egyiptomi pramisok története ugyancsak sántit.

Még napjainkban is folyamatosan nő azoknak a teóriáknak a száma, amelyek az egyiptomi piramisok építési technológiáját firtatják.

Újabb piramist fedeztek fel Romániában

Meghökkentő felfedezést történt Romániában is. A régészek figyelmét az 1000 méteres magasságban húzódó Buzau-hegység egyik érdekes mound-ja, azaz mesterséges dombja keltette fel.

 


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 Vár a Costa del Sol