Mi a baj korunk orvosi gyakorlatával

Amióta csak léteznek orvosok, szidják őket. Korunkban fordulat következett be. Már nem feltétlen az orvossal, hanem magával az orvoslással van a baj.

A rák megelőzhető

Évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének. A Johns Hopkins egyetem/kutatóintézet végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:

Egy kanadai orvos lesújtó véleménye az egészségügyi rendszerről

Dr. Ghislaine Lanctot: A rendszer, melyet egészségügyinek hívunk, valójában betegségügyi rendszer.

Rejtett tehetségek

Elképzelni sem tudjuk milyen rejtett képességek lakozhatnak az emberekben. Megdöbbentő, ahogy ezek a adottságok előtörnek a semmiből.

Mit mond a kardiológus a halálközeli élményekről

"Amikor először olvastam az Élet az élet után című könyvet, úgy éreztem, hogy az ilyesféle tapasztalatok a szerzőt megtévesztő személyek kitalációi. Öt év és száztizenhat interjú elkészítése után meggyőződtem, hogy tévedtem.”

Valós, vagy csak újhullámos handa-banda a placebó hatás?

A modern orvostudomány a gyógyszerekre esküszik, de a sok különös megmagyarázhatatlan gyógyulás kapcsán  vizsgálja, hogy a betegségek a műszerekkel nem mérhető  hit által udnak-e gyógyulni

Magyarországon a modern orvoslásnál népszerűbbek az alternativ gyógymódok

A magyarok többsége hatásosabbnak tartja az alternatív gyógyítási formákat, mint a hivatalos orvostudományt, gyűlölik a gyógyszergyárakat mert hiszik, hogy azok ellehetlenítik az ősi, olcsó gyógymódokat

Egy anyától, de két apától születtekaz ikrek

Az ikerpár egy anyától, de két különböző apától született. Az ilyen esetek nagyon ritkán fordulnak elő - a gyerekek egyáltalán nem hasonlítottak egymásra, ezért vitték a szülők genetikushoz őket.
 

Öt éven belül lehetővé válik a dinoszauruszok újrateremtése

A paleontológus Dr. Jack Horner egy nemrég készített interjúban azt állította, a tudósok a géntechnológia segítségével öt éven belül képesek lesznek élő dinoszauruszokat előállítani.

Tévedések és félrevezetések az orvostudományban

"Az orvoslással nem az a baj, hogy üzemszerű működésével együtt jár egy elkerülhetetlen 'selejtszázalék',  hanem az,  hogy igazolatlan,  téves,  sőt szándékosan hamisított teóriák alapján folyik a gyógyítás és megelőzés."   Szendi Gábor

donációVár a Costa del Sol