Itigelov, buddhista Láma teste nem porladt el

A buddhista szerzetes Itigelov Láma romlatlan teste még 90 évvel a halála után is zavarba ejti a tudósokat.

 

Ősi papnő arcát rekonstruálták Peruban

Egy ősi papnő arcát rekonstruálták és mutatták be Limában, mint Peru kulturális örökségének jelentős darabját.

Háromujjú humanoid múmiája ejti zavarba az antropológusokat

A Nazca-régióban a kutatók összekuporodott maradványokra bukkantak, amelyek látszólag egy olyan emberi lény mumifikált testéhez tartoztak, akinek rendkívül hosszú koponyája és háromujjú kezei voltak.

Átvilágítják a 7000 éves csincsorró múmiákat

A mai Peru és Chile területén hajdanán élt csincsorró indiánok által több mint hétezer éve bebalzsamozott múmiákat vizsgálnak kutatók egy santiagói klinikán.

Adidas stílusú cipőt találtak egy múmián.

Az Altáj hegység 2800 méteres magasságában lévő türk temető feltárásakor találták meg a hideg miatt  jó állapotban megmaradt múmiát, amely egy mai sportcipőnek látszó lábbelit viselt

Különleges tetoválásokat fedeztek fel egy 3300 éves női múmián

Quebeci kutatónak sikerült felfedeznie a több mint 3300 évvel ezelőtt élt nő mumifikált testén azt a bonyolult tetoválás gyűjteményt, ami meghökkentette a szakértőket

Különös koponyák

Már az ősi sziklarajzokon is furcsa alakokat ábrázoltak a kőkorszak kezdetén.  Az utóbbi száz évben sok olyan lelet került elő, amelyekre a hivatalos tudomány nem tud magyarázatot adni.

Több mint 2000 éves európai eredtetű kínai múmiák

Nem Egyiptomból vagy Peruból származnak a világ legépebben fennmaradt múmiái, hanem a nyugat-kínai Tarim-medence nagy részét elfoglaló hatalmas Takla-Makán-sivatagból.

Az 5 ezer éve halott Ötzi hangjának rekonstruálásán dolgoznak

A technika segítségével Ötzi, az ötezer éves gleccsermúmia hamarosan megszólal. Egy szoftver segítségével ugyanis meg lehetett határozni Ötzi hangképző csatornáját, így sikerül hangszínét is rekonstruálni.

Ata: ember vagy földönkívüli

2003-ban a chilei Atacama-sivatagban a homok fogságából egy mindössze 15 centiméteres, piciny ember formájú élőlény mumifikálódott maradványa került elő.

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja