.

Malagán megkezdték munkájukat a strandőrök

Nyár közepét idéző melegben kezdték első munkanapjukat a strandőrök. Mára láthatóvá vált a két hete bejelentett strandőrség

Az éjszaka itéletidő csapott le Malagára

Hatalmas jégeső hullott február 19-én hajnalban Malagára. A csapadák mennyisége elérte a négyzetméterenkénti 153 litert, aminek következtében a lejtős utcák sebes sodrású folyóvá változtak.

Leszakadt az ég Malagán

A kora reggeli órákban özönvíz szerű eső ömlött Malaga környékén Costa del Solra. Lehetne róla sokat írni, de ez a videó többet mond minden leírásnál.

Új forgalmi csúcs a malagai repülőtéren

Spanyolországban az idén szárnyal a turizmus. Az elmúlt év is rekordot döntött, de a jelek szerint az idei felülmúlja a tavaly elért több mint 65 milliós látogatási csúcsot.

Malagai hangulat

Szieszta idő után, úgy 5-6 óra felé, a spanyolok már kipihenték a munka fáradalmait, a nyaralók is befejezték a tengerparti napozást és egyöntetűen esti sétára indulnak az óvárosban.

Malaga belefullad a szemétbe

Egyre csak gyűlik a szemét a dél-spanyolországi Málaga utcáin, ahol a városi köztisztaságért és szemétszállításért felelős cég dolgozói már nyolc napja sztrájkolnak.

 

Karácsonyi hangulat Malagán

A Costa del Sol fővárosában, mindig pezseg az élet. A karácsony előtti időszakban különösen megnő ez a pezsgés,  csúcsra jár az ajándék boltok és a belvárosi utcák forgalma.

Körözött dzsihadistát fogtak a malagai repülőtéren

A héten ez már a harmadik ilyen akciója a spanyol rendőrségnek. Kedden három férfit tartóztattak le Madridban. Őket azzal gyanúsítják, hogy terrortámadásra készültek Spanyolországban az Iszlám Állam nevében. Szerdán pedig a terroristaszervezet népszerűsítéséért fogtak el két férfit Barcelonában.

Holnap nyit a felújított El Caminito del Rey

http://lajk.hu/wp-content/uploads/2015/03/01241.jpg
Az El Caminito del Rey, magyar fordításban a király ösvénye egy hegyi ösvény, avagy via ferrata, Spanyolországban, Málaga tartományban.

Malagai cipőpucoló ajándéka Rio de Janeironak

Egy cipőpucoló is tud ajándékot adni egy egész városnak. Javier Castaño Rio de Janeirót ajándékozta meg a birtokában lévő, de a brazil város nevére bejegyzett internetes felhasználó névvel.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol