Miért december 25 lett a karácsony napja

Szent Gyula pápa a karácsonyt nem egy csillgászati jelenséghez kötötte, hanem  rendeletileg december 25-re helyezte.

Mikor született Jézus?

Jézus életéről leginkább a Bibliában találunk adatokat, de a szentírásban az ünnepek között nem említik Jézus Krisztus születésének időpontját.

Marbellán állították fel a világ legdrágább karácsonyfáját

Hamarosan itt vannak az ünnepek, a legtöbb közterületen már állnak is a karácsonyfák, amelyekből idén a legdrágábbat Spanyolországban díszítették fel.

Amit Adventről és Karácsonyról érdemes tudni

A keresztény egyház az adventi időszak alatt készül Jézus születésének megünneplésére, majd az ezt követő karácsonyi ünnepekre.

Szenteste a világban

Ahány ház, annyi szokás - karácsonyi tradíciók távoli országokban

Gyermekkorom emlékezetes karácsonya

Nekem a szenteste jelentette a karácsonyt, az igazi ünnepet, az utána következő két nap inkább unalmas rokon látogatás volt

Karácsony a középkorban

A középkor emberére a mély vallásosság volt jellemző, melynek megnyilvánulása a kor szigorú keretei között leginkább ünnepnapok alkalmával volt hangsúlyos, különösen karácsonykor.

Valójában mikor született Jézus?

A hagyomány, és az egyház úgy tartja, karácsony Jézus születésnapja, és az időszámítás mérőszalagjának a nulla pontja. Valójában egyik állítás sem igaz,

Hogy karácsonyozik az angol királynő

A királyi család minden évben a királynő téli rezidenciáján, norfolki Sandringham-kastélyban ünnepli a karácsonyt.

Január 6: vízkereszt

A karácsony decemberi időpontja Nagy Konstantin császár milánói rendelete alapján lett a kiválasztott dátum, azt megelőzően vízkeresztet ünnepelte a katolikus egyház.

donációVár a Costa del Sol