.

Háromezer éves hajót emeltek ki a Boden-tóból

Ez az eddigi legrégebbi hajólelet, mely a bajorországi Boden-tóból került elő.

Vízre bocsátottak egy 2500 évvel ezelőtt a Földközi tengeren használt hajó pontos mását

Vízre bocsátották pénteken Izraelben, Haifán egy 2500 éves hajó pontos hasonmását - értesült a The Times of Israel című, angol nyelvű izraeli honlap.

Világkörüli útra indul az első önellátó hajó

Franciaországból indul útnak a teljesen önellátó energiarendszerrel működő hajó. Nem kell hozzá más, mint a nap, a szél és tengervíz.

Egy óceánjáróval sem sikerülhet minden parkolás

A városka kikötője olyan, mint egy zsúfolt parkoló, ahol túlméretes buszok osztoznak a szűkös parkolóhelyeken. A különbség csupán annyi, hogy itt nem buszokat, hanem többezer személyes óceánjárokat kell miliméter pontossággal leparkolni, ami néha nem sikerül.

Magellán hajója Fuengirolán

A spanyolországi Fuengirola kikötőjében ezen a héten meglepetés várja az oda látogatókat. A sok modern vitorlás mögül kimagaslik egy középkori három árbócos hajótest.

A második világháborúban jégből akartak anyahajót építeni

Ma már bármilyen képtelennek is tűnik, a britek és az amerikaiak komolyan fontolgatták hatalmas, jégből készült hajók bevetését a II. világháborúban.

 

Ma a tudományt szolgálja Szaddam Husszein luxus jachtja

Minden jóval felszerelték Szaddám Huszein volt iraki diktátor jachtját. Három fedélzet, márványborítású fürdőszobák, tucatnyi vendégszoba és helikopterleszálló. Kalandos előélete után jelenleg az iraki tengerkutatók birtokában van.

Caleuche a chilei kisértethajó

A hosszú útról visszatért tengerészek a kikötői kocsmákban mesélték el hihetetlen történeteiket hatalmas viharokról, tengeri szörnyekről, csodás megmenekülésekről és különös szellemhajókról.

A németek sem akarnak lemaradni a szállodahajó üzletről

A csaknem 168 ezer tonnás, 348 méter hosszú óceánjáró a gyár adatai szerint jelenleg a világ harmadik legnagyobb óceánjáró kiránduló- és szállodahajója.

Magellán hajójának replikája: Nao Viktória

A 15. század vége a 16. eleje a nagy felfedezések időszaka. A portugálok ebben az időben hajózták körbe Afrikát, Kolombusz is nekivágott az Atlanti-óceánnak, Magellán pedig Viktória nevű hajójával hajózta körbe a földet. Ennek a hajónak másolata járja az utóbbi években  tengereket, és az útba eső kikötőkben az érdeklődők is megtekinthetik.


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol