.

Csak 145 éve épült, de ma sem tudják hogyan

Első hallásra talán nem tűnik olyan izgalmasnak. Mégis mitől lehet egy lépcső rejtélyes? Mi az, amiért 250.000-nél is több látogatót vonz évente?

Hova építsünk, föld alá, vagy föld fölé?

A természet ereje nagy kihívások elé állítja az épületek tervezőit. A hideg a meleg, az erős szelek, viharok, a csapadék mennyisége mind figyelmbe veendő tényezők egy egy terület beépítésének tervezésénél.

660 tonnás golyó védi a tornyot a földrengéstől

Tajpejben, Tajvan fővárosában áll a Taipei 101 nevű torony, amely 508 méteres magasságával a világ legmagasabb épületévé vált a 2004-es átadásakor

Elhagyott cementgyárból lakás

Amikor Ricardo Bofill spanyol építész 1973-ban egy elhagyatott cementgyárba botlott, szinte azonnal látta a lehetőséget a romokban.

Az elsők közt tervezett Gaudi lakóépület hamarosan látogatható lesz Barcelonában

Bővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában, hamarosan megnyitja kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

Megalománia a cigánysoron

Meglepő látványt nyújt Bánnfyhunyadon a cigánytelep. Az ember azt hinné valamelyik mesefilmhez készítettek díszletet. Aztán pár méterrel odébb a düledező cigány putrik rádöbbentik a nézelődőt, itt ilyen a cigány negyed.

Amikor a saját szemünknek sem hihetünk

Mindenki lelassít és óvatosan lépked ezen a folyosón, pedig csak egy optikai csalódás áldozatai lettek

Ősrégi téglaépületek

Az ókori világ legkáprázatosabb épületeinek többsége éppen olyan hétköznapi téglából készült, mint a mai házak. Íme néhány több ezer éves bizonyíték

Spanyolországban, híd alatt építette meg különleges kuckóját egy építész

Fernando Abellanas építész, egy névtelen autópálya híd alatt Valenciában olyan menedéket épített, amelyben akár lakni is lehet

844 éve kezdték meg Pisaban a világhírűvé vált torony építését

Hiába próbálták kiegyenesíteni az évszázadok során, csak egyre ferdébb lett a pisai torony

 

 
Nyaraljon Costa del Solon!
 Vár a Costa del Sol

 


Álmaid útján: Czibere Csilla blogja