.

Lalibela sziklába vájt templomai

Az etiópiai Lalibela, a "13. század Jeruzsáleme” vulkáni    tufába vájt 11 templomával egyedülálló örökséget őriz. Összességében mintegy 100 év kellett az építéshez.

Amikor a fa törzsén vezet keresztül az út

A hatalmas fa 1937. december 4-én dőlt rá a Crescent Meadow útra, amely a park látvényosságai közt kanyarog. Szétvágás helyett alagútat faragtak bele.

Különös országhatár

Az utcák, terek és telkek egy része az egyik országhoz, míg a többi a másikhoz tartozik, és a határvonal helyenként áthalad épületeken is.

Mi tartja a szakadék peremén az arany sziklát

Nehéz megmagyarázni, mitől marad meg ez a szikla a szakadék peremén, amikor alig ér a földhöz. A buddhisták ebben Buddha hajszálának közreműködését vélik.

Dülöngélő panelházak Brazíliában

A brazíliai, Sao Paolótól mintegy 80 kilométerre fekvő Santos különös látványt nyújt. Panelházain a távolból látszik igazán, mennyire dőlnek, mintha csak imbolygó dominók lennének egymás mellé állítva.
 

Vasból készült ortodox templom Isztambulban

İstanbul 6019
Az isztambuli Szent István-templom távolról átlagos, viszonylag modern ortodox templomnak tűnik, közelebbről megnézve azonban meglepő felfedezésre jutunk: az épület vasból készült

Egy másik világ Torremolinoson

Torremolinos Costa del Sol kedvelt üdülőhelye. Nyüzsögnek a parton az fürdőzők, a tengerparti homokon élvezik a nap sugarait, estéiket pedig a számtalan szórakozóhely egyikén töltik, és nem is sejtik, a központtól 10 percre egy másik világ várja a nyugalomra vágyókat.


 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart

 
 

1915-ben közel háromszáz katona tűnt el percek alatt egy csata kellős közepén úgy, hogy semmi nyomuk nem maradt.

Valami nagyon nem stimmel a koronavíussal kapcsolatban 
A patológusok megállapították: Nem a koronavírustól halnak meg az emberek
 
 Vár a Costa del Sol